Vágólapra másolva!
A horvát Goran Ivanisevic után a korábbi tenisz páros világelső Nenad Zimonjic segíti az egyesben ranglistavezető Novak Djokovic edzéseit.

A szerbek 24-szeres Grand Slam-tornagyőztese a monte-carlói salakpályás torna előtt az Eurosportnak nyilatkozva arról beszélt, honfitársát több mint húsz éve ismeri, és olyan, mintha a testvére lenne.

Novak Djokovics, tenisz, Nenad Zimonjics
A szerb válogatott 2020-ban Sydney-ben az ATP-kupával pózol. A kép bal szélén Novak Djokovics, középen a csapat akkori edzője, Nenad Zimonjics 
Fotó: AFP / AFP or licensors/Serbia coach Nenad Zimonjic (C) and players (L R) Novak Djokovic, Dusan Lajovic, Viktor Troicki and Nikola Cacic of Team Serbia pose with the ATP Cup during a photo shoot after winning the 2020 ATP Cup, in Sydney on January 13, 2020. (Photo by PETER PARKS / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

"Mentor, barát, aki mindig próbált nekem segíteni emberként és játékosként is. Épp a salakos idényre kezdtem el készülni Belgrádban, amikor Gorannal befejeztem, Nenad pedig ott volt. Élveztük a közös munkát, így megkértem, pár hétig jöjjön" - idézi a 36 éves sztárt az MTI. Djokovic egyébiránt hétfőtől minden idők legidősebb világelsője lesz, elvéve a rekordot egykori legendás riválisától, a sváji Roger Federertől.

Djokovic hozzátette, igyekeznek kihozni a maximumot a helyzetből, Zimonjic "rendkívül hasznos tanácsokat adott" neki azzal kapcsolatban, hogyan helyezkedjen, amikor felmegy a hálóhoz.

A hétfőn rajtoló salakos idényről azt mondta, teniszszurkolóként reméli, hogy a 37 éves, 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal visszavonulása előtt még legalább egy tornán el tud indulni. A spanyolok sztárja januárban, Brisbane-ben ugyan egyéves kihagyás és csípőműtétje után visszatért, azóta azonban nem tudott játszani, s kihagyja a monacói viadalt is.

Mindannyian tudjuk, milyen salakos pályafutás áll mögötte, főleg a Roland Garroson. Mindenki tisztában van azzal, az a célja, hogy ott játsszon, és a tenisz érdekében remélem, összecsaphatunk egymással Párizsban

 - nyilatkozta az év második Grand Slaméről Djokovic. A háromszoros bajnok szerb sztár címvédőként készül a május 20-án rajtoló Garrosra, amelyet Nadal 14-szer nyert meg.