Vágólapra másolva!
Felavatták a nyári párizsi olimpia egyik legfontosabb helyszínét, a vizes központ, ahol a műugró versenyeket is rendezik majd, de történt egy ki baki.

A franciák versenyzője Alexis Jandard a háromméteres műugrás közben megcsúszott, majd háttal a deszkán landolt. A bakit olyan közjogi méltóságok előtt mutatta be, mint például a francia elnök, Emmanuel Macron. 

Alexis Jandard a 2022-es budapesti világbajnokságon is indult
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Alexis Jandard mozdulata bejárta az internetet, de a francia ennek ellenére nem tört össze. A hátán lett egy nagy piros folt, de ezt is büszkén tette közzé és önkritikusan, valamint viccesen állt a dolgokhoz. „Elestem az elnök és egész Franciaország előtt. Nem sérültem meg, volt egy kis vér, de ez benne van, ettől még fogok tudni edzeni” – írta Jandard, aki kétszer volt világbajnokságon már. „Ilyesmi előfordul, de általában nem velem. Törtem már össze deszkát korábban, de fordítva még nem fordult elő. Most már igen.”

Az eset a vizes központ avatásán történt, de Emmanuel Macron természetesen nem a bakit emelte ki, hanem azt, hogy az ambícióiknak megfelelő központ épült, ahol emberek élete fog megváltozni.

Videó az esetről: