Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő francia műugró, Alexis Jandard az ökarikás játékokra épített úszóaréna bemutatóján élő adásban okozott teljes döbbenetet, amikor elhibázta az ugrását.

Elhibázta az ugrást és a medencébe zuhant a franciák sztárja

A tokiói olimpia sztárja a párizsi játékokra készült Aquatic Centre bemutatóján alkotott emlékezeteset, az ugródeszkán elveszítette az egyensúlyát, a lábát és a fenekét is beütötte, majd beleesett a vízbe. A profi műugrótól ritkán látható bizarr megmozdulást a francia miniszterelnök, Emmanuel Macron is látta, aki a helyszínen tekintette meg a bemutatót.

"Nincs semmi probléma, nem sérültem meg, de sajnos néha előfordul az ilyesmi" - mentegetőzött a furcsa eset után Jandard. "Pont akkor történt meg, amikor egyátalán nem számítottam rá, pedig velem ritkán esik meg ilyesmi. 

Korábban törtem már deszkát, ám az ugródeszka még soha nem tört össze engem. Most a támaszkodó lábamra érkeztem és ez volt a gond.

De a deszka vadonatúj és abszolút csúszásmentes. Vicces volt, hogy mindez élő adásban történt, de ez van" - tette hozzá a 26 éves sportoló, aki valószínűleg nem így akar felkészülni a párizsi olimpiára.

A vadonatúj Aquatics Center 5000 néző befogadására alkalmas, és az egyetlen újonnan épített sportlétesítmény, amelyet a párizsi olimpiára húztak fel. A Saint-Denis-ben található helyszínen vízilabda, műugrás és szinkronúszás versenyszámokat is rendeznek majd.