Vágólapra másolva!
Csütörtökön edzés közben elütötte egy autó a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyre készülő német versenyzőt, Lennard Kämnát, akit az intenzív osztályon ápoltak Tenerifén. Vasárnap a kerékpáros csapata, a Bora-hansgrohe újabb közleményt adott ki, miszerint Kämna elhagyhatta az intenzív osztályt, de a kórházat még nem.

A 27 éves német kerékpáros stabil állapotban és eszméleténél volt csütörtökön, amikor az intenzív osztályra szállították, miután edzés közben elgázolta őt egy, a másik sávba szabálytalanul áttérő autó a Kanári-szigeteken. A mindhárom háromhetes körversenyen egyszeres szakaszgyőztes Lennard Kämna súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett bordatörésekkel és tüdőzúzódással.

kerékpár, Lennard Kämna, Lennard Kamna, Bora-hansgrohe
Az edzésen elütött Lennard Kämna elhagyhatta az intenzív osztályt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/10 January 2024, Spain, Palma: Lennard Kämna from Germany takes part in the Bora-hansgrohe team presentation in Palma. Photo: Clara Margais/dpa (Photo by Clara Margais / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Lennard Kämna jobban van

Vasárnap csapata, a Bora-hansgrohe arról tájékoztatott, hogy Kämna jobban van és elhagyhatta az intenzív osztályt.

„Lennard hatalmas lépést tett előre. 

Nagyon jó hír, hogy átkerülhet az intenzívről a fekvőbeteg-osztályra. 

Szeretnék köszönetet mondani a tenerifei orvosi csapatnak és az egészségügyi stábunknak az elmúlt napokban végzett nagy erőfeszítéseikért. Lennardnak további erőt kívánunk a mielőbbi felépüléshez" – mondta Ralph Denk csapatvezető.

Nem ez volt csütörtökön az egyetlen kerékpáros bukás, ugyanis aznap a baszk országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán történt tömegbukás után heten is komoly sérülésekkel kerültek kórházba, és adták fel a végül Juan Ayuso által megnyert egyhetes versenyt.

Kapcsolódó cikkek