Vágólapra másolva!
Valter Attila a 68. helyen ért célba pénteken a tirrén-adriai országúti kerékpáros verseny ötödik szakaszán, melyet csapattár, Jonas Vingegaard nyert meg.

Pénteken a Torricella Sicura és Valle Castellana közötti 140 kilométeres, több emelkedővel nehezített szakasz várt a mezőnyre. A magyar versenyzőnek a dán sztár, a kétszeres Tour de France-győztes Jonas Vingegaard segítése a feladata a viadalon és Valter jól végezte a dolgát pénteken. A Visma menője, Jonas Vingegaard 30 kilométerrel a vége előtt ritmust váltott és az etap utolsó, egyúttal legkomolyabb emelkedőjén nagy előnyt harcolt ki, szóló szökés után jutott el a célig.

A kétszeres Tour-győztes könnyedén lehagyta minden riválisát és végül közvetlen üldözőit, a spanyol Juan Ayusót és az ausztrál Jai Hindley-t 1:12 perccel megelőzve nyerte meg a szakaszt és átvette a vezetést az összetettben.

Valter Attila egy népes boly tagjaként érkezett meg a célba 15:49 perccel elmaradva dán csapattársától, összetettben pedig 17:44 perc a hátránya a 67. helyen - derül ki az MTI tudósításából.

Az olaszországi körverseny vasárnapig tart.