Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia legeredményesebb női olimpikonja, az ötszörös ötkarikás bajnok Laura Kenny szomorú bejelentést tett. A 31 sztársportoló úgy döntött, hogy visszavonul. A pályakerékpározó azt is elárulta, hogy miért hozta meg ezt a döntést.

A 31 éves klasszis pályakerékpározó - aki tavaly júliusban adott életet második gyermekének - a BBC reggeli műsorában közölte döntését, melyet elsősorban azzal magyarázott, hogy nehezére esett távol lenni a családjától - írja az MTI.

"Alapos megfontolások után úgy döntöttem, hogy visszavonulok a profi kerékpározástól" - mondta Kenny. - "Egyre nehezebbé vált számomra meghozni azt az áldozatot, hogy távol legyek a gyerekeimtől, a családomtól."

Cycling: Britain's most successful Olympian Laura Kenny retires
Laura Kenny visszavonul 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A hétszeres világbajnok Laura Kenny a 2012-es és a 2016-os olimpián egyaránt megnyerte az omniumot, illetve a brit válogatottal a csapat üldözéses versenyt, míg 2021-ben Tokióban madisonban diadalmaskodott, a csapat üldözéses számban pedig ezüstérmet szerzett. 

Ezzel nem csupán a legeredményesebb brit női pályakerékpározónak számít, hanem ő minden idők legeredményes brit női sportolója is.

Minden idők legeredményeseb brit olimpikonja Kenny férje, a már szintén visszavonult pályakerékpározó Jason Kenny, aki hét ötkarikás aranyat nyert.