Vágólapra másolva!
Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-bajnoka visszalépett az Indian Wells-i tenisztornától. A sztárteniszező elmondta, nem csaphat be több ezer rajongót.

A 37 éves sztár közösségi oldalán jelentette be, hogy a kemény felkészülés ellenére nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen a tornán - vette észre az MTI.

Nehéz döntés volt, de nem csaphatok be több ezer rajongót. Szeretek itt versenyezni, és már jóval a rajt előtt itt edzettem a sivatagban, úgyhogy nagyon hiányozni fog az itteni játék

 - jelentette ki a mallorcai salakkirály, aki vasárnap egy bemutató meccset vívott Las Vegasban kétszeres GS-győztes honfitársával, Carlos Alcarazzal, és 6:3, 4:6, 12-14-re kikapott döntő rövidítésben. Akkor fizikálisan nem voltak problémái, és úgy tűnt, hogy remek formában van.

Az első ellenfele Indian Wellsben a szintén védett rangsorral induló Milos Raonic lett volna, de a kanadai játékos így a szerencsés vesztesként beugró indiai Sumit Nagallal csap össze.

Rafael Nadal közel egyéves kényszerpihenője után januárban, Brisbane-ben tért vissza. Ott viszont a negyeddöntőben ismét megsérült, emiatt nem tudott elindulni már az Australian Openen sem, és azóta nem is versenyzett.