Vágólapra másolva!
Korábbi felesége, Julija Mihajlova biztos abban, hogy nem akart öngyilkosságot elkövetni a hétfőn életét vesztő fehérorosz jégkorongozó, Konsztantyin Kolcov, aki legutóbb a teniszezőnő, Arina Szabalenka párja volt.

Konsztantyin Kolcov 42 éves korában, hétfőn halt meg Miamiban. Az első fehérorosz hírek szerint egy vérrög okozta az egykori jégkorongozó halálát, a floridai rendőrség azonban öngyilkosságként vette át a nyomozást, és szerintük Kolcov leugrott az erkélyről egy ötcsillagos szállodában. Közelmúltbeli párja, az egyesben és párosban is kétszeres Grand Slam-tornagyőztes Arina Szabalenka közleményben reagált a halálesetre, nemrég pedig megszólalt a korábbi hokis exfelesége és három gyermekének anyja, Julija Mihajlova is.

Konsztantin Kolcov
Konsztantin Kolcov korábban az NHL-ben is játszott
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2005 Getty Images

Exneje szerint nem öngyilkosság, hanem baleset történt

Mihajlova elárulta, hogy hozzáfért Kolcov e-mailjeihez, amelyek alapján nemrég az egykori jégkorongozó több apartmant és autót is kibérelt, továbbá nem volt semmilyen öngyilkosságra utaló jel vagy búcsúlevél. Az exfeleség hozzátette

szerinte Kolcov nem leugrott, hanem leesett az erkélyről, 

amelyet a túlzott alkoholfogyasztás okozhatott – a szállodai szobájában ugyanis több üres, alkoholos üveget találtak a hatóságok.

Szabalenka a történtek ellenére nem lép vissza a héten kezdődő Miami Open tenisztornától, amelyen először pénteken lép pályára női egyesben az egyik legjobb barátnője, a spanyol Paula Badosa ellen, a legjobb 64 között.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Kapcsolódó cikkek