Hatalmasat bukott, eltört a kulcscsontja és több bordája a sztárkerékpárosnak

Wout Van Aert felépülésének pontos idejét még nem tudta megbecsülni a csapata
Fotó: Belga via AFP
Vágólapra másolva!
A kulcscsontja és több bordája is eltört Wout Van Aertnak, aki többedmagával bukott szerdán a Dwars door Vlaanderen egynapos országúti kerékpáros viadalon.

A Visma-Lease a Bike olimpiai és világbajnoki ezüstérmes belga bringása lenne csapata egyik kiemelt embere a májusi Giro d'Italián, amelyen a segítők között az előzetes tervek alapján - egybehangzó sajtóértesülések szerint - ott lesz a magyar bajnok Valter Attila.

Wout Van Aert felépülésének pontos idejét még nem tudta megbecsülni a csapata
Fotó: Belga via AFP

A 29 esztendős Van Aert a vasárnapi flandriai körverseny és a jövő vasárnapi Párizs-Roubaix előtti utolsó viadalon került a földre egy nagyobb bukásban, percekig ült fájdalmak között az aszfalton, mielőtt mentővel kórházba szállították. A holland istálló X-en azt írta: a kulcscsontja és több bordája törését is megállapították a vizsgálatok során. Az MTI azt írja, a belga kerékpáros így biztosan ki fogja hagyni az öt legnagyobb egynapos megmérettetés, a Monumentumok közé tartozó két versenyt. Ezek lettek volna a fő céljai tavasszal, felépülése pontos idejét azonban nem tudta megbecsülni a Visma.

A szerdai versenyt csapattársa, az amerikai Matteo Jorgenson nyerte, a nőknél is vismás versenyző, a holland Marianne Vos diadalmaskodott.