Vágólapra másolva!
A hét végén Rotterdamban rendezik meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát, és ez azért is különleges, mert ez lesz az első vb, amelyen két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor kínai színekben indul.

A 25 éves Liu Shaoang hatszoros, a 28 éves Liu Shaolin kétszeres vb-aranyérmes. Emlékezetes, hogy 2018-ban Phjongcshangban rövid pályás gyorskorcsolyában az 5000 méteres férfiváltók versenyében született meg a téli olimpiák első magyar aranyérme, s ebben Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is főszerepet vállalt. A 2022-es, pekingi téli olimpián Liu Shaoang 500 méteren győzött, 1000 méteren bronzérmes lett, s harmadikként zárt a vegyes váltónk is (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, John-Henry Krueger). Az év végén aztán a Liu fivérek, akiknek az édesapjuk kínai, úgy döntöttek, hogy kínai színekben folytatják a pályafutásukat.

(SP)SOUTH KOREA-SEOUL-ISU WORLD CUP SHORT TRACK SPEED SKATING-MEN'S 500M
Először indulnak kínai színekben világbajnokságon a Liu testvérek
Fotó: Xinhua via AFP

A 2023-as világbajnokságon még nem láthattuk őket, ezúttal viszont mindketten bekerültek a kínai csapatban, a hét végi, rotterdami vb indulói listáján mindketten ott vannak - írja a Magyar Nemzet.

A 25 éves Liu Shaoang hatszoros, a 28 éves Liu Shaolin Sándor kétszeres vb-aranyérmes, és most először lehetnek világbajnokok kínai színekben. 

Világkupaversenyeken már indultak kínai színekben. A vb előtt a világkupa-pontversenyben a kínai férfiváltó a harmadik, a vegyes váltó a második helyen áll. 500 méteren Liu Shaoang a hatodik, de a nyolc versenyből csak négyen indult, ebből kettőt megnyert.