Vágólapra másolva!
A korábbi nehézsúlyú világbajnok két vereség után sorozatban a negyedik meccsét nyerte meg, miután péntek éjjel Rijádban a második menetben kiütötte a kevert harcművészetek korábbi nehézsúlyú bajnokát, Francis Nganou-t.

Az Andy Ruiz Jr.-tól elszenvedett vereség után úgy tűnt visszatér a régi kerékvágásba Anthony Joshua karrierje, csakhogy a brit óriás aztán kétszer is kikapott egymás után a cirkálósúlyból fellépő Olekszandar Usziktól. Ami után sokan leírták Joshuát, akit a UFC szervezet korábbi nehézsúlyú MMA-bajnoka ellen is sokan tartottak esélytelennek. Az óriási ütőerejű Ngannou azonban nem sokra ment Joshua ellen.

Nagy érdeklődéstől övezve pénteken késő éjszaka csapott össze egymással Rijádban a korábbi egyesített nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua és az első profi ökölvívó mérkőzésén Tyson Furynak kellemetlen perceket okozó, korábbi UFC bajnok kameruni Francis Ngannou. A 10 menetesre kiírt ütközet favoritja a brit Joshua volt, és bár az első másodpercekben Ngannou lépett fel támadólag, a koncentrált, rendkívül összeszedett Joshua a nyitó felvonás végén egy remek, fejre mért jobbossal leütötte vetélytársát, írja beszámolójában a Profiboksz.hu magyar szaklap.

A második etapban már egyértelmű volt, hogy a kifejezetten jó formában lévő, fejben is erős Joshua kezében van a meccs, amit gyorsan le is tudott zárni: előbb ismét padlóra küldte Ngannou-t, majd a számolást követően egy látványos megmozdulással végleg összezúzta riválisát, aki harmadszor is földre került, a vezetőbíró pedig le is léptette a kameruni harcost.

Bár Ngannou-nak ez csak a második profi ökölvívó meccse volt, Joshua ezzel a győzelemmel jelezte, hogy még mindig ott van a súlycsoport legjobbjai között, és képes lehet visszaszerezni elvesztett bajnoki öveit.

Kapcsolódó cikkeink: