Sokkoló bejelentés: elmarad az év legjobban várt meccse

Box Horizontal
Britain's Tyson Fury (L) and Ukraine's Oleksandr Usyk (R) challenge each other during a press conference, in London, on November 16, 2023, ahead of their undisputed heavyweight world championship contest, taking place on February 17, 2024 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Tyson Fury sérülése miatt elmarad a február 17-re, a szaúd-arábiai Rijádba tervezett Olekszandr Uszik elleni WBC, WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzés.

A kategória vitathatatlan trónjáról döntő, történelminek számító címegyesítő meccs azért marad el, mert Fury egy kesztyűzés során megsérült, állítólag csúnyán felszakadt a szemöldöke.

Megint nem jön össze a történelmi meccs Forrás: AFP/Daniel Leal

Fury helyett az IBF vonalon kötelező kihívónak számító Filip Hrgovic ugorhat be Uszik ellen.

A 35 éves Fury már Szaúd-Arábiában kesztyűzött, amikor megtörtént a baj és súlyosan felrepedt a szemöldöke. Fury a WBC bajnoka, míg a 37 éves ukrán Uszik a WBA, a WBO és az IBF öveit birtokolja.

Fury állítása szerint tökéletes állapotban várta az ütközetet, amire hosszan készült, és elmondása szerint mindent megtesz, hogy az új időpontban is tökéletes állapotban legyen, amint begyógyul a sérülése a jobb szeme körül.

Eredetileg december 23-ra írták ki a meccset, de Fury októberben a UFC-ből ismert Francis Ngannou ellen állt ki, ezért tolták a címegyesítést, ami így ezúttal sem jön össze.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot - aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb -, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott.