Új csodatinije van a dartsnak, még a vb-döntős Luke Littlernél is jobban felkapták

Luke Littler, darts,
Az angol Luke Littler a honfitársa, Rob Cross elleni mérkőzésen a dartsvilágbajnokság elődöntőjében, a londoni Alexandra-palotában
Vágólapra másolva!
December végén valósággal berobbant a köztudatba a dartsvilág legújabb tinisztárja, az akkor mindössze 16 éves Luke Littler, aki a döntőig jutott a világbajnokságon. Littler azóta is menetel, de a brit sajtó már felfigyelt egy nála is fiatalabb, 13 éves tehetségre, Mitchell Lawrie-ra.

Luke Littler fantasztikus játékkal menetelt el a fináléig a londoni világbajnokságon, és ugyan azt elveszítette Luke Humphries ellen, így is közönségkedvenccé vált. Littler azóta a World Series bahreini állomását – egy kilencnyilast is dobva – megnyerte, csütörtökön pedig az első Premier League-döntőjét is lejátszotta a berlini állomáson, noha azt meccsnyilakat is elpuskázva elveszítette Michael van Gerwen ellen.

Luke Littler a vb-döntő óta is remekel Forrás: MTI/AP/Kin Cheung

Mitchell Lawrie lehet a darts új brit csodatinije

Az elmúlt napokban viszont a brit sajtóban Littlernél is jobban terjed a 13 éves Mitchell Lawrie eredménye, a skót dartstehetség ugyanis az egyik – 3 nyert legig tartó – mérkőzésén

102,48-as átlaggal győzte le Ash Colemant.

Lawrie-t már tavaly a szárnya alá vette az egyik legismertebb dartsnyíl- és tábla gyártó cég, és a legutóbbi teljesítménye alapján joggal reménykedhetnek abban a skótok, hogy a közeljövőben Littleréhez hasonló eredményeket fog szerezni.

Lawrie máris számos junior címet tudhat maga mögött,

és édesanyja elmondása szerint napi négy órát tölt gyakorlással, a célja pedig később a világbajnoki cím lesz.