Vágólapra másolva!
Az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában az orosz tinédzser, Mirra Andrejeva kiejtette a háromszoros Grand Slam-döntős Onsz Dzsaburt.

A mindössze 16 éves Mirra Andrejeva ismét megmutatta, miért is tartják őt a tenisz egyik legnagyobb ígéretének, amikor az Australian Open második körében nem csupán legyőzte, de jóformán esélyt sem adva 6:0-ra, 6:2-re legyőzte a hatodik helyen kiemelt Dzsaburt.

Mirra Andrejeva hatalmas meglepetést okozott az Austrialian Openen Forrás: AFP/David Gray

Az orosz tinédzser szerint eddigi karrierje legjobb teljesítményét nyújtotta, ami nem is csoda, hiszen első győzelmét aratta top 10-es ellenfél ellen.

"Az egyik álmom volt, hogy ellene lépjek pályára, mert nagyon szeretem, ahogyan játszik. Sokat jelent számomra, hogy meg tudtam nyerni ezt a meccset. Valószínűleg ez volt pályafutásom eddigi legjobb meccse. Az első szettben nem számítottam arra, hogy ilyen jól fogok játszani. Viszont a második sem volt rossz. Csodálatos érzés, nagyon elégedett vagyok azzal a szinttel, amit ma mutattam a pályán" - mondta a 47. helyen kiemelt orosz, aki mindössze 54 perc alatt győzte le egyik példaképét.