Nem ismerték fel a világ egyik leghíresebb sportolóját, ez majdnem a győzelmébe került - videó

snooker, sznúker, Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui, Mesterek Tornája, Ting Csün-huj, Desislava Bozhilova
(240109) -- LONDON, Jan. 9, 2024 (Xinhua) -- Ding Junhui (R) is congratulated by Ronnie O'Sullivan during the round 1 match between Ding Junhui of China and Ronnie O'Sullivan of England at Snooker Masters 2024 in London, Britain, Jan. 8, 2024. (Photo by Zhai Zheng/Xinhua) (Photo by Zhai Zheng / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2024-es sznúker Mesterek Tornája (Masters) első fordulójában a sorozat hétszeres győztese, Ronnie O'Sullivan 6-3-ra győzött a kínai Ting Csün-huj (Ding Junhui) ellen. A mérkőzést az angol klasszis majdnem lekéste egy biztonsági őr miatt, de végül odaért, és a találkozó egy 147-es, azaz maximumbréket is hozott.

A hétszeres világbajnok Ronnie O'Sullivan a Masters rekordgyőztese, de 2017 óta nem tudta megnyerni a legrangosabbnak számító, nem pontszerző tornát. A legendás sznúkerjátékos idén ismét visszatért a londoni Alexandra Palace-ba, hogy megszerezze a nyolcadik címét, ám már a bejutás nehezen sikerült.

Egy biztonsági őr ugyanis nem ismerte fel, és először nem is akarta beengedni O'Sullivant, akinek sietnie kellett volna azért, hogy még véletlenül se késse le a meccset.

Végül aztán Ronnie O'Sullivan továbbhajthatott és odaért a meccsre.

Ting 147-es bréket lökött

A meccs aztán történelmi pillanatot hozott, hiszen a hetedik frémben, 2-4-es állásnál Ting Csun-hüj maximumbréket lökött.

Ez volt Ting karrierjének hetedik 147-es brékje, a negyedik (2015 óta az első) a Masters történetében,

és egyben a kínai vált az első sznúkerjátékossá, aki a rangos tornán két maximumbréket is elért.

Tingnek azonban ez a frém lett az utolsó, amit megnyert, hiszen a következő kettő O'Sullivané lett, így az angol jutott a negyeddöntőbe. Ott Neil Robertson vagy Barry Hawkins lesz a hétszeres világbajnok ellenfele.