Hülyét csinált magából a Nemzetközi Bokszszövetség

Jai Opetaia, Ellis Zorro, ökölvívás, boksz
RIYADH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 23: Jai Opetaia (R) of Australia in action against Ellis Zorro of British during the boxing match within the scope of 'Riyadh Season' on December 23, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A 24 mérkőzés után is veretlen mérleggel álló ökölvívó, Jai Opetaia decemberben kénytelen volt lemondani a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF) őrzött cirkálósúlyú világbajnoki övéről a világszervezet döntése miatt, ám mostanra kiderült, hogy az IBF a semmiért problémázott.

A 28 éves ausztrál bokszoló, Jai Opetaia decemberi mérkőzésének meghiúsulását az IBF azzal indokolta, hogy a ranglistájukon nem szereplő bokszolóval (Ellis Zorróval) nem küzdhet meg Opetaia a kötelező kihívó helyett. Az ausztrál azonban addigra szerződést kötött a szaúdi szervezőkkel, így mégis összecsapott Zorróval,

cserébe viszont le kellett mondania az IBF világbajnoki övéről.

Jai Opetaia Ellis Zorrót is legyőzte december 23-án Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Stringer

A profiboksz.hu arról számolt be, hogy az IBF ezután elrendelte, hogy a két legmagasabban jegyzett bokszoló küzdjön meg a gazdátlan övért, azaz Mairis Briedis és Gilberto Ramirez csapjon össze egymással. Ám Ramirez úgy döntött, hogy ő inkább a Bokszvilágszövetség (WBA) övéért száll harcba Arsen Goulamiriannel.

Opetaia nem tarthatta meg, most visszaszerezheti az övét

Briedisnek így új ellenfél kellett, Ramirez után pedig Opetaia következik a ranglistán, azóta pedig meg is erősítették, hogy

Briedis és Opetaia mérkőzésére február 17-én kerül sor Rijádban,

a Fury-Uszik-gála keretein belül. A tét pedig az IBF cirkálósúlyú világbajnoki öve lesz, ami azt jelenti, hogy az IBF cirkuszának semmi értelme nem volt – írja a profiboksz.hu.