Vágólapra másolva!
Idén először rajthoz áll a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen az időfutam-világbajnok Remco Evenepoel.

A sportágon belül már valószínűsített szereplést a 23 esztendős belga bringás csapata, a Soudal - Quick-Step jelentette be hivatalosan. Várhatóan ellenfele lesz a francia háromhetes viadalon a többi között az elmúlt két kiírásban diadalmaskodó dán Jonas Vingegaard; a kétszeres győztes, a Tour előtt a Giro d'Italián is induló szlovén Tadej Pogacar; valamint az ugyancsak szlovén időfutam olimpiai bajnok szlovén Primoz Roglic, aki háromszor diadalmaskodott a Vuelta a Espanán, tavaly pedig megnyerte a Girót.

Evenepoelnak nem a francia körverseny az egyetlen nagy célja nyáron.

Remco Evenepoel indul a Tour de France-on Forrás: AFP/Jose Jordan

"Egy hónapon belül Tour de France és olimpia, a világ két leghíresebb sporteseménye... A július egy különleges, igazán speciális hónap lesz" - idézte a Cyclingnews szakportál a 2022-ben Vueltát és a világbajnokság mezőnyversenyében aranyérmet nyert Evenepoelt, aki saját bevallása szerint a Touron legalább egy szakaszgyőzelmet szeretne aratni - mint mondta, majd kiderül, az összetett megnyerésére mennyi esélye lesz -, az ötkarikás játékokról pedig két éremmel szeretne hazatérni. - "Minden arról a hónapról szól. Ekkor kell pályafutásom eddigi legmagasabb szintjét nyújtanom."

A története során először nem Párizsban, hanem Nizzában záruló Tourt június 29. és július 21. között rendezik, a július 26. és augusztus 11. között zajló párizsi olimpián a férfi időfutamra július 27-én, míg az országúti mezőnyversenyre augusztus 3-án kerül sor.