Felháborító, amit a sportvilág új, 16 éves sztárja csinált

London, 2024. január 1.
Az angol Luke Littler ünnepel, miután 5-1-re győzött az északír Brendan Dolan ellen a dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2024. január elsején.
MTI/AP/Kin Cheung
Az angol Luke Littler ünnepel, miután 5-1-re győzött az északír Brendan Dolan ellen a dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2024. január elsején.
Vágólapra másolva!
Angliában nagy felháborodást keltett, hogy a londoni darts-világbajnokságon hatalmas meglepetésre döntőbe jutó, mindössze 16 éves Luke Littler az elődöntős győzelme után is megcsókolta a kamerák előtt a nála öt évvel idősebb barátnőjét, Eloise Milburnt.

Az ifjúsági világbajnok Luke Littler ellenállhatatlanul menetel a vb-n, kedd este újabb szenzációs teljesítményt nyújtott, Rob Cross legyőzésével pedig be is jutott a szerda esti, Luke Humphries elleni fináléba. Az angol tinédzser minden brit sportoldalnál főszerepbe került az elmúlt két hétben, ám az elődöntőben aratott sikere után nem csupán pozitív értelemben szerepelt a címlapokon. Nemrég megtalálták a nővérét, a negyeddöntős győzelem után dögös képet posztoló Caitlin Littlert; most pedig a barátnője miatt szedték elő a tehetséges dartsost.

A 16 éves Luke Littlerre figyel egész Anglia Forrás: MTI/AP/Kin Cheung

A botrány oka: 16 évesen megcsókolta a 21 éves barátnőjét

A Magyar Nemzet észrevette, hogy a legutóbbi felháborodást az okozta, hogy a döntőbe jutás után Luke Littler a szurkolótáborához sietett, és (akárcsak a korábbi találkozóját követően)

megcsókolta a 21 éves barátnőjét, Eloise Milburnt.

Angliában rengetegen kifogásolják, hogy elcsattant ez a csók, és kiemelték, hogy mindez azért botrányos, mert fordított esetben (ha Littler lenne 21 éves, és a barátnője csupán 16), akkor egyértelműen felháborító lenne a nyilvános csókolózás.

A szerda esti világbajnoki döntő előtt ez a botrány minden bizonnyal nem jött túl jól Littlernek. A fináléban a harmadik kiemelt Luke Humphries lesz az ellenfele, akivel 12 éves korában, egy nyilvános tornán már összecsapott. A döntő magyar idő szerint szerdán 21:15-kor kezdődik.