Elsírta magát a 16 éves tinisztár az elveszített vb-döntő után - videó

London, 2024. január 3.
Az angol Luke Littler ünnepel, miután legyőzte honfitársát, Rob Crosst a dartsvilágbajnokság elődöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2024. január 2-án. A16 éves Littler a legfiatalabb játékos, aki döntőbe jutott a dartsvilágbaj
Az angol Luke Littler a darts-világbajnokság szenzációja
Vágólapra másolva!
A darts-világbajnokság döntőjében a mindössze 16 éves Luke Littler nagyszerűen játszott, ám végül 7-4-re kikapott a világranglistán harmadik Luke Humphriestól. A mérkőzés után a sportág új sztárja a könnyeivel küzdött, ugyanakkor emelt fővel viselte a vereséget.

Vb-döntőig menetelt a darts új sztárja

A világbajnokságon berobbant a köztudatba a mindössze 16 éves Luke Littler, aki a döntőig vezető úton olyan legendákat és klasszisokat búcsúztatott, mint a holland Raymond van Barneveld, vagy a 2018-ban világbajnoki címet nyerő Rob Cross. A tinisztár ellenfele a döntőben a világranglista harmadik helyén álló 28 éves Luke Humphries volt, aki ellen 4-2-re is vezetett, ám végül riválisa feljavult és 7-4-re megnyerte a finálét.

Az angol Luke Littler a döntőben már nem tudott újabb csodát tenni Forrás: MTI/AP/Kin Cheung

Elsírta magát a vb-döntő után a darts tinisztárja

A drámai küzdelmet hozó döntő után átadták a második helyezettnek, valamint a világbajnoknak járó trófeákat, Littler pedig a könnyeivel küzdött, a fiatal játékost sportszerűen vigasztalta ellenfele.

Nagyon örülök, hogy bejutottam a döntőbe, ez egy elképesztő hullámvasút volt. Még mindig hihetetlen ez az egész, ami velem történt" - mondta a finálét követően Luke Littler.