Vágólapra másolva!
Az olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok Kapás Boglárka gőzerővel készül a vizes világbajnokságra, melyet február 2. és 18. között rendeznek Dohában. A 30 éves úszó a közösségi oldalára tett ki egy posztot, melyben megmutatta határidőnaplója legfontosabb bejegyezéseit, a decembernél pedig a rövidpályás világbajnokság alá oda van írva az is, hogy visszavonulás.

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok Kapás Boglárka az idei szezonban részt vesz a dohai világbajnokságon. A 2019-ben világbajnok Kapás a korábbi listán még csak a váltókban kapott helyet, végül azonban 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is rajthoz állhat, mindkét számban az olimpiai kvóta megszerzése reményében ugrik medencébe.

Kapás Boglárkának óriási rajongótábora van Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 30 éves sportoló határidőnaplójában szerepel a júniusi belgrádi Európa-bajnokság, valamint az párizsi olimpiai is – nem mellesleg mindkét eseménynél ki van emelve, hogy ez lesz az utolsó. A decemberi hónapra be van írva még a rövidpályás világbajnokság, alatt pedig az utolsó bejegyzés az, hogy:

"visszavonulás"

Kapás Boglárka a 2016-os riói olimpián bronzérmes lett 800 méter gyorson. A 2019-es kvangdzsui világbajnokságon 200 pillangón lett világbajnok, 2012 és 2021 között pedig hét Európa-bajnoki aranyérmet nyert.