A világbajnok Kós Hubert eldöntötte, melyik számokban indul el a párizsi olimpián

KÓS, Hubert, férfi, 200, méteres, hátúszás, fukuokai, vizes, világbajnokságon, 2023. július 28,
Fukuoka, 2023. július 28. Az aranyérmes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás eredményhirdetésén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Kós Hubert világ- és Európa-bajnok úszó 100 és 200 méter háton biztosan indul a jövő nyári párizsi olimpián, 200 vegyesen viszont biztosan nem.

"Szerintem nagy meglepetés már nem lesz. Maximum egy 100 pillangó.

Remélem, ezekben meg tudom mutatni, mennyit dolgoztam, és miért voltam itt karácsonykor is és edzek az amerikaiakkal" - nyilatkozta szerdán a BVSC-Zugló honlapján Kós.

Kós Hubert a hátúszásra fókuszál Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A vegyest átmenetileg elfelejti

Hozzátette, jelenleg a 200 hát áll hozzá a legközelebb - amiben idén világbajnok lett -, és ha ebben jól szeretne teljesíteni, akkor átmenetileg el kell felejtenie a 200 vegyest, amiben tavaly Európa-bajnoki címet nyert.

A 20 éves sportoló az ünnepekre sem tért haza,

hiszen az Egyesült Államokban a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzője, Robert Bowman irányításával készül. Azt már korábban eldöntötték, hogy a dohai világbajnokságot kihagyja, most pedig azt is elárulta, hogy a tervek szerint az olimpiáig hátralévő időben Amerikában készül.

Utána szerintem egyből ráfordulunk a nagymedencés felkészülésre. Ha jól tudom, két ilyen versenyem lesz még, de lehet, hogy csak egy. Aztán irány Párizs!" - magyarázta.