Vágólapra másolva!
A két olimpián szerepelt, Eb-bronzérmes Böczögő Dorina tavaly tavasszal 30 évesen első magyar tornásznőként szerenkénti világkupa-szériagyőzes lett talajon, idén viszont eltűnt a szem elől. A hét végén a Magyar Nemzetnek adott interjújából megtudhatjuk, hogy egy ideje már Dubajban dolgozik edzőként, ahol merész lépéssel vállalt munkát. Ám azt nem akarja kimondani, hogy lezárta a versenyzői pályafutását.

Böczögő Dorina: Új környezetre volt szükségem

– Tavaly év végén úgy gondoltam, hogy új környezetre van szükségem. Az interneten egyszerűen

és a Flyhigh Fitness hálózattal megállapodtam.

Böczögő Dorina jól érzi magát Dubajban Forrás: instagram.com/dorina.bczg

Hogy még érdekesebb legyen a sztori, ahol dolgozom, egy korábbi magyar válogatott tornász, Pásztor Ildikó a vezetőedző,

erről azonban nekem előtte fogalmam sem volt. Mielőtt áprilisban megérkeztem ide, soha nem voltam Dubajban, de vonzott az itteni nyüzsgés – vallotta be Böczögő Dorina.

A csinos tornásznő nemzetközi világba csöppent, tartott már olyan órát gyerekeknek, amelyen nyolcan voltak a teremben, nyolc különböző országból. Amellett, hogy edzéseket tart, ő maga is edz, a versenyzői pályafutását még nem zárta el, és az sem elképzelhetetlen, hogy Dubajban fellépéseket vállal műsorokban.

Kiderült, Dubajban mi nyűgözte le a legjobban Böczögő Dorinát

Böczögő Dorina többek között beszél arról, hogy a pekingi olimpián, amelyen ugrásban 12. lett, 16 évesen teljesen elveszettnek érezte magát, felemás korláton pedig egyik elemtől mindig rettegett. Így megérti, hogy napjaink legjobbja, az amerikai Simone Biles teljesen leblokkolt a tokiói ötkarikás játékokon.

Azt, hogy a pályafutását ki tudta tolni, a jó genetikájának is köszönheti, és az is inspirálta, hogy a női torna manapság újra nőies. Az interjúból kiderül, hogy a csillogó Dubajban mi nyűgözte le a legjobban – erre a válasz sokakat meglephet.

A Magyar Nemzet interjúja Böczögő Dorinával ide kattintva olvasható el.