Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke elégedetten összegezte tapasztalatait az után, hogy pénteken véget ért az ötkarikás falu szemléje Párizsban.

A NOB tisztségviselői négynapos helyszínbejáráson vettek részt a francia fővárosban, melynek során megtekintették többek között a belvárostól északra található falu 86 épületét. Az olimpikonok és hivatalos kísérőik elhelyezésére 14 500 ágy áll majd rendelkezésre.

- mondta Bach, majd kiemelte, az egész végrehajtó bizottság elégedett a játékok előkészületeivel, még azzal együtt is, hogy péntek reggel az építési területen gázszivárgás zavarta meg a bejárást.

Thomas Bach elégedett az olimpia előkészületeivel Forrás: AFP/Franck Fife

Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke szerint a falut a terveknek megfelelően március elején adják át, így a szervezőknek július 15-ig bőven lesz idejük felkészülni a sportolók érkezésére.

A párizsi olimpia hivatalosan július 26-án kezdődik - a falu már közel két héttel hamarabb fogadja majd a küldöttségeket -, és augusztus 11-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor. A játékokat követően a falut egy 2800 apartmanból álló lakóövezetté alakítják át, melynek negyedét kínálják majd eladásra, a fennmaradó lakásokat kiadásra, illetve szociális bérlakásnak szánják.