Halálos mérges kígyó miatt szakadt félbe egy teniszmeccs Ausztráliában - videó

Horizontal
TO GO WITH Australia-animal-snakes,FEATURE by Amy Coopes This photo taken on September 25, 2012 shows a deadly Australia eastern brown snake -- which has enough venom to kill 20 adults with a single bite -- in the Sydney suburb of Terrey Hills. According to the Australia Venom Research Unit of the University of Melbourne, the country is home to 20 of the world's 25 most venomous snakes, including the entire top 10, from which a single scratch from a venom-coated tooth can be enough to paralyse the heart, diaphragm and lungs. AFP PHOTO / William WEST (Photo by WILLIAM WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ egyik legveszedelmesebb mérges kígyója okozott riadalmat a brisbane-i ATP 250 tornán, ahol félbe is kellett szakítani Dominic Thiem meccsét.

A US Open 2020-as bajnoka a 6:2-re elvesztett első szett után próbálta összeszedni magát az ausztrál James McCabe ellen, amikor a pálya közelében ülő szurkolók egy kígyóra lettek figyelmesek a játéktér szélén. Ausztráliában nem ritka, hogy különböző állatok tévednek be sportpályákra - a golfpályát elözönlő kenguruk látványa szinte mindennapos -, hüllők esetében azonban nem árt a fokozott óvatosság, mert az ország teli van veszélyesnél veszélyesebb fenevadakkal. A székbíró félbe is szakította Thiem meccsét, amíg a helyszínre érkező szakember be nem fogta a hüllőt.

A mindössze 50 centiméter hosszú állatról ekkor derült ki, hogy egy keleti barna kígyó, ami nem csupán Ausztrália, de a világ egyik legveszélyesebb kígyója is, melynek idegmérge a harapás után pillanatok alatt megbénítja a szívizmot, a tüdőt és a rekeszizmot, ezzel azonnali halált okozva.

A meccset végül Thiem nyerte 2:6, 7:6, 6:4-re.