Itt a drámai bejelentés Milák Kristófról

MILÁK Kristóf
Róma, 2022. augusztus 16. A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Sport TV Mai helyzet című műsorában Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya volt a vendég, aki érdekes dolgokat mondott Milák Kristóffal és Hosszú Katinkával kapcsolatban is.

Milák Kristóf továbbra sem edz

Sós Csaba elmondta Milák Kristóffal kapcsolatban, hogy tudomása szerint továbbra sem edz, sőt kommunikálni sem lehet vele, de nemcsak ő, más sem éri el az olimpiai bajnok úszót.

Sós Csaba szerint nem lehet utolérni Milák Kristófót, azt sem tudják, hol van Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

– nyilatkozta a kapitány arról, hogyan fordulhat elő az, hogy nem tudnak az olimpiai bajnokkal kommunikálni.

A párizsi olimpiát felejtsük el

Sós Csaba szerint Milák Kristóf bármikor képes arra, hogy meglepjen minket, ha visszajön, de szerinte lassan nincs értelme a párizsi olimpiáról beszélni, ám Milákban van még olimpia, ha egyszer majd valóban visszatér.

"Visszavárjuk, és meggyőződésem, hogy vissza fog jönni. Hogy mikor, azt nem tudom megmondani, és szerintem a párizsi olimpiát, azt felejtse el mindenki Milákkal kapcsolatban.

Bármennyire is esetleg ő azt sugallja, vagy gondolja. Nézzük meg, hol tartanak az ellenfelek! Ez nem úgy van, hogy idejövök, és fél év, bármilyen tehetséges, de van benne még olimpia, ha ő úgy gondolja, és folytatni akarja, akkor van benne. Nyilván egy ilyen országban, ahol minden az olimpia köré van felépítve, azért van életjáradék, márványtábla, meg minden nagy jutalom, persze, hogy ha olimpia jön, akkor ehhez igazítaná őt az ember. Ezt nem lehet, ez ebben a helyzetben nem áll meg, de ha ettől függetlenítjük az egész történetet, visszavárjuk, és szeretném, ha visszatérne" - mondta a kapitány.

Hosszú Katinka minden segítséget megkap

Hosszú Katinkával kapcsolatban viszont biztos benne a kapitány, hogy januárban elkezd majd edzeni, és reális cél számára Párizs. Sós elmondta, minden támogatást megkap majd a háromszoros olimpiai bajnok, annak ellenére, hogy egy és negyed éve nem volt rajtkövön.