Schmidt Ádám: 2023 a világbajnokságok éve volt, 2024 az olimpia éve lesz

SCHMIDT Ádám
Budapest, 2023. december 9. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén a Pesti Vigadóban 2023. december 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az idei a világbajnokságok éve volt, 2024 az olimpia éve lesz - fogalmazott az M1 aktuális csatornának adott interjújában Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A politikus 2023 csúcspontjai közül a budapesti atlétikai világbajnokságot emelte ki, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye volt.

Schmidt Ádám beszélt annak fontosságáról is, hogy októberben, Mumbaiban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) állandó tagjává választották Fürjes Balázst.

Schmitt Pál egy olyan több évtizedes, fantasztikus pályát futott be a NOB-ban, hogy sokan azt gondolták, nekünk ez alanyi jogon jár, de ez nem így van" - mondta, egyúttal megköszönve Schmitt Pál és a sportolói bizottságban tevékenykedő Gyurta Dániel munkáját, szerinte ez is kellett ahhoz, hogy Fürjes Balázs bizalmat kapjon.

"2023 a világbajnokságok éve volt, 2024 az olimpia éve lesz" - fogalmazott. Hozzátette: a párizsi játékok előtt számos kvalifikációs versenynek ad otthont Magyarország, a cél pedig az, hogy ezeket tökéletesen megszervezzék.