16 év után távozik a csapatától a négyszeres világbajnok sportoló

Greg Minnaar, hegyikerékpár
Greg Minnaar (C) of South Africa celebrates with his medal as he is carried by two men dressed in traditionnal outifts after winning the downhill finals during the cross-country world championships at the CASCADES Mountain Bike Track in Pietermaritzburg, on September 1, 2013. AFP PHOTO / Anesh Debiky (Photo by ANESH DEBIKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok hegyikerékpározó, Greg Minnaar bejelentette, hogy 16 év után távozik a csapatától, a Santa Cruz Syndicate-től. A dél-afrikai Minnaar sajtóhírek szerint a Norco csapatánál folytatja a pályafutását.

A downhill szakág legendája már 2001-ban világbajnoki dobogóra állt, amit még később további tíz vb-érem, köztük négy vb-cím követett –

a legutóbbi világbajnoki aranyérmét 40 évesen, 2021-ben nyerte meg.

Greg Minnaar a világkupában összesen rekordot jelentő 22-szer diadalmaskodott, az összetettben pedig 3 alkalommal zárt az élen.

Greg Minnaar 42 évesen csapatot vált Forrás: NurPhoto via AFP/Roberto Tommasini/NurPhoto/Roberto Tommasini

Minnaar távozik a Santa Cruz csapatától

Minnaar 2008 óta a Santa Cruz Syndicate csapatának a tagjaként versenyzett, ám a 42 éves dél-afrikai kerékpáros most úgy döntött, 16 közös szezon után vált, és 2024-től már máshol folytatja a karrierjét.

„16 évnyi versenyzés, munka és hihetetlen közös emlékek szerzése után Greg Minnaar felakasztja a Syndicate-mezét. Gregnek csak a legjobbakat kívánjuk, és hatalmas köszönetet mondunk mindazért, amit ő és a Santa Cruz Syndicate együtt elért.

írta a csapata a közösségi médiában.

Sajtóértesülések szerint már az is megvan, hogy Minnaar a Norco csapatához igazol, a felek azonban egyelőre még nem tettek hivatalos bejelentést a témában.