Halálra gázolta a világbajnok feleségét a szintén világbajnok sportoló

Rohan Dennis, kerékpár
Australia's Rohan Dennis reacts as he listens to the national anthem of Australia on the podium after winning the Elite Men Individual Time Trial, over 54 kms from Northallerton to Harrogate, at the 2019 UCI Road World Championships in Harrogate, northern England on September 25, 2019. (Photo by OLI SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Ausztrál sajtóhírek szerint vasárnap reggel az országúti kerékpárban kétszeres egyéni időfutam-világbajnok Rohan Dennis az autójával elütötte a feleségét, a szintén egykori profi kerékpáros Melissa Hoskinst, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azokba később belehalt.

A hírek szerint Rohan Dennis az ausztráliai Adelaide északi részén, a múlt éjjel az utcai terepjárójával gázolta el a 32 éves feleségét, egyben két gyermekének anyját, aki a kórházba szállítás után meghalt. A Jumbo-Visma versenyzőjeként,

Valter Attila csapattársaként idén visszavonult világbajnok kerékpárost a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette

– írta a Mandiner.

„Soha nem láttunk még ehhez foghatót ebben az utcában. Rettenetes volt – idézte az Eurosport az egyik szemtanút. – Félelmetes volt. A gyerek játszani szoktak ezen az utcán, úgyhogy ez nyilvánvalóan nagyon veszélyes dolog. Sajnálattal hallottuk reggel, hogy mi történt. Ilyesmit mi még nem láttunk errefelé."

Márciusban állhat bíróság elé Dennis

Az ABC beszámolója alapján Rohan Dennis

veszélyesen vezetett, és ez okozta a pályakerékpárban világbajnok Melissa Hoskins életét követelő balesetet.

Az ausztrál kerékpárost halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt helyezték vád alá, óvadék ellenében szabadlábra bocsátották, és várhatóan 2024 márciusában áll majd bíróság emberölés, valamint emberélet veszélyeztetése miatt.

A 33 éves Rohan Dennis összesen négy szakaszt nyert a három nagy háromhetes országúti viadalon (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a Espana), és időfutam-specialistaként olimpiai ezüst- és bronzérmet is szerzett. Pályán 2010-ben és 2011-ben a csapat üldözéses versenyben nyert vb-aranyérmet, míg országúton 2018-ban és 2019-ben egyéni időfutamban.