Dárdai Pállal példálózott a világbajnokság közönségkedvenc játékosa

Hertha BSC - FSV Mainz 05 Sports DFB Cup soccer Horizontal, Dárdai Pál
01 November 2023, Berlin: Soccer: DFB-Pokal, Hertha BSC - FSV Mainz 05, 2nd round, Olympiastadion, Hertha's coach Pal Dardai applauds towards his players at the end of the game. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A darts-világbajnokság csütörtök esti programjában búcsúzott a tornától a német Ricardo Pietreczko, akit az egyik legnagyobb esélyesnek számító Luke Humphries győzött le hátrányból fordítva 4-3-ra. A népszerű Pietreczko a találkozó előtt a példaképeiről beszélt, akik között Dárdai Pál is szerepel.

A Pikachu becenévre hallgató német dartsos októberben vált igazán ismertté, mikor hatalmas meglepetésre megnyerte a European Tour-sorozat hazai, hildesheimi állomását. Pietreczko nagy közönségkedvencnek számít azóta, és az angliai világbajnokságon is jóval nagyobb szurkolást kapott csütörtökön este, mint ellenfele, a világranglista-3. angol Humphries. Végül hiába vezetett 3-1-re és volt az ötödik szettben egy legre a továbbjutástól, nem Pietreczko jutott be a legjobb 16 közé.

Ricardo Pietreczko októberben vált közismertté, azóta hihetetlenül népszerű Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

Dárdai Pál az egyik példaképe

A 29 éves német dartsos még a meccs előtt adott egyik interjújában elmondta, hogy ugyan Nürnbergben él, de Berlinben született és futballszurkolóként lelkes Hertha-rajongó, és ezáltal az edző Dárdai Pált is nagyra becsüli.

– sorolta fel a példaképeit a korábban pincérként, postásként és festőként is dolgozó Pietreczko – Jobban szeretek Nürnbergben élni, de ha a labdarúgásról van szó, akkor berlini származásúként

– idézte a Metropol a német dartsost.