Váratlan dolgot tett Djokovic az újabb tornagyőzelme után - videó

Novak Djokovic, Grigor Dimitrov
Final of the Rolex Paris Masters 1000 between Novak Djokovic and Grigor Dimitrov. Accor Arena. Paris, France, November 05, 2023. Finale du Masters 1000 du Rolex Paris Masters entre Novak Djokovic et Grigor Dimitrov. Accor Arena. Paris, France, 05 novembre 2023. (Photo by Valentin Izzo / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokovic nyerte az 5,8 millió euró összdíjazású párizsi tenisztornát, miután a vasárnapi fináléban két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

A 36 éves szerb világelsőnek mindössze 1 óra 39 percre volt szüksége a diadalhoz, amelyet az első meccslabdájának értékesítésével aratott.

Az első helyen kiemelt Djokovic az első játszmában 3:3-nál vette el az ellenfél adogatását és innen nem hibázott, 6:4-re nyerte a szettet. A folytatásban előbb 2:2-nél, majd 5:3-nál brékelt a szerb világklasszis, akinek ez volt pályafutása 97. ATP-tornagyőzelme.

Meccs utáni interjúját Djokovic váratlanul félbeszakította, és sportszerűen odament legyőzött ellenfeléhez, hogy megvigasztalja.

Eredmény, döntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Dimitrov (bolgár) 6:4, 6:3