Vágólapra másolva!
Újabb műtétje után nagyon várja már, hogy ismét elkezdhesse a vívást Márton Anna világbajnok kardozó, aki bízik benne, hogy az utolsó három olimpiai kvalifikációs versenyen már ott lehet majd a csapattársaival.

Márton Anna minél hamarabb visszatérne

Az M1 aktuális csatornának csütörtökön az edzőteremben úgy nyilatkozott, hogy a körülbelül egy hónapja történt szalagpótlása után most egy kicsit unalmasabb része zajlik a rehabilitációjának.

Remélem, januártól felpörög a dolog, sikerül egy kis izmot is visszaszedni magamra és lassan visszaállhatok a vívásba is" - mondta.

Márton Anna (középen) minél hamarabb visszatérne a pástra Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az egyéniben korábban vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Márton Anna a tokiói olimpián sérült térddel negyedik lett, majd műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után idén januárban tért vissza, de aztán kiderült, hogy nem jött teljesen rendbe a térde.

A júniusi Európa Játékokat kihagyta, a világbajnokságon viszont - melyen csapattársaival aranyérmes lett - speciális térdrögzítővel vívhatott.

Ezt követően került sor az újabb beavatkozásra.

Jelenleg gyógytornázik "éjjel-nappal unalomig", elkezdett iskolázni, a kezét megpróbálja "minél hamarabb visszahozni a formába", és nagyon reméli, hogy decemberben már elkezdheti a kondiedzéseket is.

Márton Anna már a párizsi olimpiára fókuszál

"Már alig várom, hogy egy kicsit izzadhassak" -

utalt arra, hogy hiányzik neki maga a vívás.
Kiemelte: az olimpiai szereplés lebeg a szeme előtt, ez jelent motivációt a rosszabb időszakokra.

"Szeretnék minél több versenyen elindulni, de nem szabad túlságosan siettetni a dolgot. Meg kell várnom, amíg az izmok visszajönnek, teljesen stabil lesz a térdem újra. Reálisan számolva a márciusi két világkupán mindenképpen ott lehetek. Nagyon szeretnék már februárban is világkupán indulni, de ez attól függ, hogy hogy tudok haladni" - mondta.

Márton Anna idén aranyérmes lett a női kardcsapattal Forrás: MTI/Illyés Tibor

A párizsi célt illetően úgy fogalmazott, "címvédő világbajnokként nyilván a csillagos ég a határ" a csapat számára, de nem szeretne olyan terhet rakni magára, illetve a csapatra, hogy muszáj nyerniük.

"Nagyon szeretném a maximumot kihozni magunkból és azt az egységet és örömöt érezni, amit a világbajnokságon" - folytatta.

Pályafutása eddigi csúcsának nevezte, hogy a válogatottal világbajnok lett, egyúttal reményét fejezte ki, hogy "ezt a csúcsot ezt sikerül meghaladni az olimpián".

"Lélektani előny, hogy fél tőlünk az ellenfél, nekünk meg önbizalmat adnak ezek az eredmények, de nem szabad elbíznunk magunkat - hangsúlyozta. - Minden ellenfél ellen maximálisan kell teljesítenünk és százszázalékosan kell odaállni. De szerintem ezzel nálunk nem lesz probléma."