Vágólapra másolva!
Az immár kínai színekben versenyző Liu testvérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang vasárnap aranyérmet szereztek váltóban a Montreálban megrendezett világkupán. Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók az édesanyjukon keresztül üzentek Magyarországra a győzelem után.

A magyar színekben olimpiai bajnok testvérpár a kínai válogatott tagjaként aranyéremhez segítette hozzá a férfi váltót a kanadai városban megrendezett hétvégi világkupán.

Vasárnap az 5000 méteres férfiváltó döntőjében mindketten szerepeltek, és a kínaiak a kanadaiak és a kazahok előtt arattak győzelmet.

Az 500 méteres döntőben Liu Shaolin ezüstérmes lett, öccse pedig bukás után ötödik. 1000 méteren Liu Shaoang negyedikként zárt, Liu Shaolin pedig a negyeddöntőig jutott. Két világkupa-verseny után 500 méteren a fiatalabb Liu testvér, a szám legutóbbi olimpiai bajnoka vezeti a pontversenyt, mivel az első vk-t ő nyerte meg.

A Liu testvérek remekül szerepeltek a világkupán Forrás: Twitter

A Magyar Nemzet megírta, hogy a hétvégi verseny után a Liu fivérek az édesanyjukon, Szabó Szabinán keresztül Magyarországra üzentek egy Facebookon megosztott posztban.

- közvetítte Sándor és Ádó üzenetét az édesanyjuk a Liu Shaoang & Liu Shaolin Sándor Fan Club csoportban.