Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy lesz magyar résztvevője a hétvégi éremmérkőzéseknek a Budapesten keddtől vasárnapig zajló 26. Karate Világbajnokságon. A tokiói olimpián bronzérmes Hárspataki Gábor ugyanis a 75 kg-os férfiak küzdelmei során parádés teljesítményt nyújtva, hat győzelemmel bejutott a döntőbe.

A magyar klasszis a selejtezők során sorrendben koszovói, francia, üzbég és olasz versenyzőt győzött le, majd a négy közé jutásért a semleges színekben induló Sarafutyinov ellen győzött 3-0-ra. A fináléba kerülésért a bosnyák Turulja volt az ellenfél, akit szintén 3-0-ra vert Hárspataki Gábor - derült ki a Magyar Karate Szakszövetség közleményéből.

Hárspataki döntőbe jutott Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Azért is különleges neki ez a siker, mert 2013-ban a budapesti felnőtt Eb-hez még fiatal volt, 2020-ban pedig a szintén budapesti korosztályos Eb-n már túlkoros, így most adatott meg neki először, hogy nagy világversenyen itthon szerepelhessen – mondta el olimpiai bronzérmesünk.

– nyilatkozta Hárspataki Gábor.

A nőknél a 61 kg-ban indult Ilankovic Aleksandra is remekül kezdett, két győzelem után azonban alulmaradt a francia Sivert ellenében, és kiesett.