Brutális sérülést okozott a kalapácsvető rosszkor elengedett szere - videó

Horizontal
In this picture taken on September 30, 2023, an official (C) reacts in pain after his leg was injured by a stray hammer thrown by Ali Zankawi (rear) during the men's hammer throw final athletics event at the 2022 Asian Games in Hangzhou in China's eastern Zhejiang province. (Photo by William WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai Hangcsouban megrendezett Ázsia Játékok atlétikaversenyei ijesztő pillanatokat hoztak, amikor egy kuvaiti kalapácsvető kezéből kicsúszott szer súlyos sérülést okozott az egyik versenybírónak.

Ali Zankawi az egyik kísérleténél rosszul időzítve engedte el a 7,26 kilogrammos szert, ami nem abban az irányban szállt, mint kellett volna. Így viszont az éppen eltalálta az egyik kínai versenybíró jobb lábát.

A 62 éves Huang Qinhua végtagjából

ömleni kezdett a vér, a kuvaiti atléta pedig azonnal odasietett, hogy segítsen neki, és elszorította a sebet.

Az egészségügyi személyzet rövid ápolás után a kórházba szállította az eszméletét is majdnem elveszítő versenybírót, ahol nyílt sípcsonttörést diagnosztizáltak nála.

Zankawi az eset után ugyan folytatta a versenyt, de helyszíni beszámolók szerint láthatóan nem tudott már koncentrálni, így javítani sem. A kuvaiti sportoló 67,57 méteres eredménnyel végül nyolcadikként zárt – majd a kórházban meglátogatta a versenybírót.

A jelek szerint nincs harag a két fél között Forrás: AFP/Handout

Forrás