A katonaságba küldte a csapattársát a túl korán ünneplő sportoló - videó

roller Horizontal
South Korea's Jung Cheol-won (R) competes in the in the men's final of the speed skating 3000m relay race during the 2022 Asian Games in Hangzhou in China's eastern Zhejiang province on September October 2, 2023. (Photo by WANG Zhao / AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai Hangcsouban megrendezett Ázsia Játékok görkorcsolyaversenyein a férfiak 3000 méteres váltóját Tajvan nyerte, miután a dél-koreai egység utolsó embere a célvonal előtt túl korán kezdett ünnepelni.

A célegyenesben a dél-koreai Jung Cheol-won olyannyira biztos volt a sikerében, hogy néhány méterrel a célvonal előtt feltette a kezét. Ezt azonban a tajvani Huang Yu-Lin kihasználta, és végül 0,01 másodperccel megelőzte riválisát, így megszerezte hazájának az Ázsia Játékok-győzelmet.

Huang azok után nyerte meg a váltónak az aranyérmet, hogy az 1000 méteres egyéni távon kizárták, és először bánatában nem is akart elindulni a csapatversenyen.

Jung Cheol-won sajnálatát fejezte ki a hibája miatt, ami ráadásul nem csupán az első helybe került, hanem

magát és egyik csapattársát, Choi In-hót így nem mentette meg a kötelező katonai szolgálattól.

Minden munkaképes dél-koreai 18 és 28 év közötti férfinak ugyanis 18 hónaptól két évig terjedő katonai szolgálatot kell teljesítenie, ám az Ázsia Játékok előtt az országban bejelentették, hogy aki aranyérmet szerez, az mentesül ez alól.

A váltó másik két tagja, Jeong Byeong-hee és Choi Gwang-ho nyert egy-egy egyéni számot a kínai játékokon, így nekik nem lesz kötelező a katonai szolgálat.

Forrás