Vágólapra másolva!
Milák Kristóf megkezdi a felkészülést aminek a végállomása nem más, mint a 2024-es párizsi olimpia. A magyar úszó elmondása szerint egyenesbe kerül, és ott folytatja a pályafutását, ahol júniusban megszakította.

– Virth Balázs, Milák Kristóf edzője nyilatkozott egy hónapja a Magyar Nemzetnek.

Virth Balázs nagyon bizakodó a magyar úszókkal kapcsolatban Forrás: jcohapress/Jocha Károly


– mondta el Virth Balázs a Magyar Nemzetnek. Az edzőbizottság megvitatja a párizsi olimpiáig tartó felkészülés menetrendjét, aminek ismeretében mindenki pontosan tudja majd, mire számíthat a következő szűk tizenegy hónapban, ami még hátravan a nyári játékok kezdetéig.

Milák Kristóf az olimpiára koncentrál Forrás: MTI/Derencsényi István

Virth Balázs Milák Kristók mellett Kapás Boglárka és Márton Richárd felkészülését is irányítja. Valamennyiüknek a 200 pillangó a fő száma. Kapás a fukuokai világbajnokságon nem jutott döntőbe, Márton Richárd pedig, aki tavaly ezüstérmet szerzett a római Eb-n ebben a számban, hetedik lett.

Milák távollétében a francia Léon Marchand győzött 200 pillangón, méghozzá 1:52,43-as idővel. Milák Kristóf világcsúcsa 1:50.34, amit a 2022-es budapesti világbajnokságon úszott.

A magyar medencés válogatott Milák nélkül sem maradt érem nélkül Fukuokában, az Egyesült Államokban készülő Kós Hubert aranyérmes lett a 200 méteres hátúszásban. Összeségében elmondható, hogy Milák Kristóf az ász a magyar úszósportban, a párizsi reményeinket elsősorban rá építhetjük.