Vágólapra másolva!
Egy évvel országváltásuk után rendszeres kapcsolatban van a Liu testvérekkel a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott korábbi edzője, jelenlegi szakmai vezetője, Bánhidi Ákos.

Bánhidi a Sport TV Mai helyzet című műsorában hosszabban is beszélt két egykori tanítványairól, a 2018-ban a férfi váltóval a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét szerző Liu Shaolin Sándorról, illetve öccséről Liu Shaoangról, aki négy évvel később Pekingben egyéniben is győzni tudott 500 méteren.

Az edző elmondta, az országváltás ellenére továbbra is kapcsolatban van a fiúkkal, akik az elmúlt hetekben a rangos Kína Kupa állomásain remekeltek.

"Jelenleg a két véglet között vagyunk, abszolút érezhető a fiúk hiánya, de itt van a lenyomata annak, amit itt hagytak nekünk, hogy tudjunk belőle táplálkozni. A fiatalok tudják és látják, mennyit kell ahhoz melózni, ami oda vezethet, hogy hasonló eredményeket érhessenek el, amit ők" - mondta a szakember, aki azt is elárulta, a magyarországi kényelemnek nyoma sincs Kínában,

az olimpiai bajnok testvérpárnak ugyanúgy kollégiumban kell élnie, mint a többi versenyzőnek.

"Biztos, hogy megszenvedik azokat a különbözőségeket, amik ott érték őket. De ők rendkívül céltudatos emberek, és az ő céljuk az eredményesség, ennek az oltárán pedig minden más kevésbé jön számításba. Heti kapcsolatban vagyunk, és alapból azért jól vannak, nemrég volt válogatóversenyük, amelyen jól szerepeltek. Úgy tudom, mindketten tagjai a világkupára utazó keretnek. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatottal is találkoznak majd" - tette még hozzá Bánhidi Ákos.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg: