Bajba kerülhet Tyson Fury, elvehetik a világbajnoki címét

Tyson Fury
World Boxing Council (WBC) heavyweight title holder Britain's Tyson Fury reacts during his weigh-in at the Wembley Stadium, in London, on April 22, 2022 on the eve of his fight against Dillian Whyte. Tyson Fury is set to have his first bout on home soil in nearly four years when he defends his World Boxing Council (WBC) heavyweight title in an all-British clash against Dillian Whyte at Wembley Stadium on April 23. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A WBC övét őrző Tyson Furyt megfoszthatják világbajnoki címétől, amennyiben nem áll ki az Anthony Joshua-Deontay Wilder nehézsúlyú bokszrangadó győztesével.

Joshua és Wilder csúcsrangadója már öt éve szervezés alatt van, és végre sor kerül rá, bár a helyszínt és a pontos időpontot még nem véglegesítették. A WBC rangsorában az említett két bokszoló áll az első két helyen, így az összecsapásuk győztesének meg kell ütköznie a szervezet világbajnoki övét birtokló Tyson Furyval. Fury korábban kétszer is bejelentette a visszavonulását, ám meggondolta magát és visszatért a ringbe.

Viszont ha a Joshua-Wilder ütközet győztese ellen nem hajlandó kiállni, akkor bajba kerülhet, mert elvehetik tőle a WBC vb-övét.

A botrányairól is elhíresült brit sztárbokszoló legutóbb decemberben, Derek Chisora ellen védte meg a címét a Wembley Stadionban. Fury legközelebb a UFC korábbi nehézsúlyú bajnoka, Francis Ngannou ellen lép a kötelek közé október 28-án. A Szaúd-Arábiában megrendezett meccset már most elképesztő érdeklődés övezi, ám annak az összecsapásnak nem a WBC-öv megvédése a tétje.