Döbbenetes lépésre szánta el magát a hétszeres világbajnok

snooker Horizontal
England's Ronnie O'Sullivan reacts after his victory over England's Judd Trump in the World Championship Snooker final at The Crucible in Sheffield, England on May 2, 2022. - Ronnie O'Sullivan equalled Stephen Hendry's modern-day record of seven snooker World Championship titles by stopping a Judd Trump rally in its tracks with an 18-13 win in the final on Monday. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Az összes trófeájától megválik Ronnie O'Sullivan, a britek hétszeres sznúker-világbajnoka.

A sportág legnagyobb sztárja vasárnap legyőzte a vb-címvédő belga Luca Brecelt a sanghaji viadal döntőjében, majd váratlan bejelentést tett.

"Odaadom ezt a kupát egy barátomnak, aki egy klubot nyit a városban, úgyhogy ez a trófea itt marad Kínában" - jelentette ki a 47 éves klasszis. "Gyakran elajándékozom a díjaimat, több haverom is kapott belőlük, de volt, hogy egy gyereknek adtam a nézőtéren. Az a célom, hogy 70-80 éves koromra ne legyen semmi olyan emléktárgyam, ami a sznúkerrel kapcsolatos."

O'Sullivan közölte, egyáltalán nem kötődik a trófeákhoz, van, amit pénzzé tett, és még a dákóitól, versenyöltözékeitől is meg akar válni.

A sok szakértő által minden idők legjobbjának tartott O'Sullivan - aki 16 évesen állt profinak - számos rekordot tart a sportágban, többek között 31-szer szerepelt vb-n, ő a legidősebb világbajnok, 39 rangsoroló tornát nyert, több mint 1100 százas bréket lökött, 15-ször ért el kuriózumnak számító maximum bréket, és övé a leggyorsabb (5 perc 8 másodperces) maximum brék. A korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdő klasszis életmódkönyveket és bűnügyi regényeket írt, szakkommentátorként is dolgozik, és 2016-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje tisztikeresztjét.