Vágólapra másolva!
Dillian Whyte megbukott a doppingteszten, így elmarad a korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua elleni augusztus 12-i összecsapás.

Már csak alig egy hét választott el bennünket attól, hogy augusztus 12-én másodszor is láthassunk egymás ellen Anthony Joshuát és Dillian Whyte-ot (a 2015-ös odavágó előbbi öklöző TKO győzelmével zárult), azonban a londoni nehézsúlyú ütközetet váratlanul törölni kellett. Az okkal kapcsolatban a szervező Matchroom Promotion adott ki hivatalos nyilatkozatot.

"A mai napon az Önkéntes Doppingellenes Szövetség (VADA) tájékoztatta a Matchroomot, valamint az illetékes szövetségeket, hogy Dillian Whyte szúrópróbaszerű doppingtesztjei kedvezőtlen analitikai eredményeket hoztak. A hír fényében a mérkőzés törlésre kerül, és teljes körű vizsgálat lesz lefolytatva. Az eseménnyel kapcsolatos további információk később kerülnek közlésre."

Anthony Joshua és Dillian Whyte legutóbb 2015-ben csapott össze, az e hónapi visszavágót azonban törölték Forrás: AFP/Justin Tallis

White nem sokkal később a közösségi oldalán reagált a vádakra, amelyben leszögezte, hogy szándékosan nem fogyasztott semmilyen teljesítményfokozót.

Megdöbbenve és lesújtva értesültem a jelentésről, amely a velem kapcsolatos kedvezőtlen eredményekről szól. Csak ma reggel hallottam a hírt, de még mindig nehéz reagálni rá. Azt is láttam, hogy

ezért azt kérem, hogy adjunk időt ennek bizonyítására anélkül, hogy bárki elhamarkodott következtetéseket vonna le" – áll White közleményében.

A volt ideiglenes világbajnok Whyte nem először keveredik doppingbotrányba. Legutóbb 2019-ben, az Oscar Rivas elleni mérkőzése előtt akadt fent a teszteken, az összecsapás azonban lezajlott, és a brixtoni bunyóst később az UKAD (Brit Antidopping Szervezet) tisztázta a vádak alól.

2012-ben nem volt ilyen szerencsés, akkor két évre felfüggesztették, miután a tiltólistás metilhexaneamint mutatták ki a levett mintáiban. A Nemzeti Doppingellenes Bizottság ugyan elfogadta a bunyós védekezést, hogy nem tudatosan került a szer a szervezetébe, az eltiltást végül fenntartották.

Ahogy az idézett közleményből is kiderül, a gála sorsa jelenleg bizonytalan, azonban Eddie Hearn promóter már jelezte, ha csak egy mód van rá, megtartják az eseményt, és gőzerővel keresik a beugró ellenfelet Joshua számára.