Vágólapra másolva!
79 éves korában meghalt a legendás pankrátor, Terry Funk, aki több mint 50 éven át volt a WWE egyik meghatározó alakja.

Funk karrierje 1965-ben kezdődött a Western States Sportsnál, majd 1985-ben csatlakozott a WWF-hez, ami a jelenlegi legnagyobb és legsikeresebb pankráció-promotercég, a World Wrestling Entertainment (WWE) elődje. 2009-ben rangos elismerésben részesült, ugyanis bekerült a WWE Hírességek Csarnokába.

Sportolói pályafutása mellett színészként is megcsillogtatta tehetségét, számos filmben és tévésorozatban játszott, ezek közül a legismertebb Patrick Swayze főszereplésével készült film, az Országúti diszkó, melyben egy kidobót alakított, de szerepelt a Rocky III-ban, míg a Rocky V emlékezetes utcai bunyójelenetének ő volt a koreográfusa, de az 1980-as években zenei karrierbe is kezdett, Great Texan címmel adott ki egy albumot. Funk halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Mick Foley, aki szintén a WWE Hírességek Csarnokának tagja úgy jellemezte Funkot, mint a "legnagyobb pankrátort", akit valaha is látott.

"Terry Funk elment. A lánya, Brandee közölte velem a szörnyű hírt. Ő volt a mentorom, a bálványom, az egyik legközelebbi barátom. Ő volt a legnagyobb pankrátor, akit valaha láttam. Ha valakinek van lehetősége, nézzen meg egy Terry Funk meccset, és mondjon hálát azért, hogy láthatta ezt a hihetetlen embert, aki olyan sokat adott ennek a sportágnak. Soha nem lesz még egy olyan, mint ő. Nyugodj békében, kedves barátom - megtiszteltetés volt ismerni" – áll Foley bejegyzésében.