Szenzációs győzelemmel tért vissza két év szünet után minden idők egyik legsikeresebb tornásza

2023 U.S. Classic GettyImageRank2 People Competition Full Length USA Illinois One Person Incidental People Photography Floor Gymnastics Hoffman Estates Simone Biles PersonalityComplete Horizontal SPORT GYMNASTICS
Biles győzelemmel tért vissza több mint két év után
Vágólapra másolva!
Több mint két év után szombaton győztesen tért vissza Simone Biles, minden idők egyik legsikeresebb tornásza.

A 26 éves sztár 59,100 ponttal diadalmaskodott egyéni összetettben a Chicago melletti Hoffman Estates-ben rendezett US Classic elnevezésű viadalon. Teljesítményéről mindent elárul, hogy öt ponttal előzte meg a második Leanne Wongot. A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló négy számból háromban a legjobb teljesítményt nyújtotta, az egész esemény legmagasabb pontszámát is ő kapta az ugrásban bemutatott gyakorlatára.

- mondta Biles, aki a 2021-es, tokiói olimpia, azaz 732 nap után versenyzett újra.

Biles győzelemmel tért vissza több mint két év után Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Stacy Revere

A 2016-os, riói játékok egyik hőse - csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon nyert, gerendán pedig harmadik volt - a japán fővárosban nagy esélyesként indult, ám mentális okok miatt menet közben visszalépett a csapatversenytől. Később gerendán bronzérmes lett, de azóta nem indult versenyen. Bilest saját bevallása szerint lelkileg megviselte, hogy korábban a hírek az őt és több társát szexuálisan zaklató Larry Nassarról szóltak.

A jövő évi, párizsi olimpiára selejtező vb-nek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.