Vágólapra másolva!
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nem mindenki teljesítményével volt elégedett a Fukuokában rendezett világbajnokságon.

A szakember szerint amennyiben Milák Kristóf vállalja a szereplést, és a papírforma alapján hoz egy, de inkább két aranyat, akkor Kós Hubert 200 méter háton aratott sikere mellett is lettek volna érmek, azonban "ez sem fedné el teljesen a dolgokat".

Ezt emberileg és szakmailag is meg tudom érteni, ugyanakkor mégis vannak olyanok, akiknek ez sikerül" - fogalmazott a szakember, aki szerint "a bástyán vannak repedések", ezen kell nagyon keményen dolgozniuk.

A kapitány szokás szerint kiemelte, alapvetően mindenkivel elégedett, aki egyéni legjobbját, vagy ahhoz közeli eredményt úszott, hiszen ezeknek a versenyzőknek ez "felér egy világcsúccsal".

Sós Csaba elárulta, többek teljesítményével - például a 400 méter vegyesen nyolcadik Holló Balázzsal - elégedetlen volt.

Sós Csaba szövetségi kapitány nem volt mindenki teljesítményével elégedett Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

- fogalmazott a kapitány.

Sós hangsúlyozta, továbbra is vannak tehetségek és a jövőben is lesznek az Úszó Nemzet Programnak köszönhetően, amely által megtalálják majd a jövő Egerszegi Krisztináit és Milák Kristófjait.
Az úszók előtt kemény időszak áll, ugyanis idén még a bukaresti rövidpályás Európa-bajnokságon kell bizonyítaniuk, majd februárban az olimpia évében újabb világbajnokságot rendeznek Dohában, ráadásul még egy Európa-bajnokság is "beugorhat".

Sós Csaba elárulta, a mostani helyzetet látva, a korábbi elképzelésekkel ellentétben jelentős csapattal szeretne részt venni a rövidpályás kontinensviadalon.

mondta a kapitány.

A magyar medencés úszók Kós Hubert 200 méter háton aratott győzelmének köszönhetően egy éremmel zárták a viadalt, így nem szakadt meg a sorozat, továbbra is minden világbajnokságról legalább egy dobogós helyezéssel tértek haza.