Óriási botrány Wimbledonban, kitört a kémháború a férfi egyes döntője előtt

tennis Horizontal
Serbia's Novak Djokovic (L) shakes hands with Spain's Carlos Alcaraz during a practise session prior to their men's singles semi-finals tennis matches on the twelfth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 14, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Novak Djokovics szerint Carlos Alcaraz édesapja videóra vette az ő edzését, hogy így szerezzenek előnyt a vasárnapi döntőre. A spanyol nem is tagadja a kamera használatát.

A wimbledoni tenisztorna vasárnapi férfi egyes döntőjében már biztosan ott lesz a Jannik Sinnert három játszmában legyőző Novak Djokovic, aki vagy Danyiil Medvegyevvel vagy Carlos Alcarazzal találkozik a füvespályás Grand Slam-torna döntőjében.

Utóbbi apját a Sinner elleni elődöntőt megelőzően Djokovic azzal vádolta meg, hogy felvette az edzését, hogy így szerezzen előnyt a fiának, ha az bejutna a döntőbe.

" Több magánéletet, kérem" - háborgott Djokovic, aki ugyanakkor pontosan tisztában van vele, hogy különösen egy GS-tornán és különösen a legnagyobb sztárok esetében nincs olyan, hogy elbújnak a világ elől.

Megmarad vajon a jó barátság Djokovic (balra) és Alcaraz között? Forrás: AFP/Sebastien Bozon

"Persze, tudjuk, hogy mindenhol ott vannak a riválisok, akik a vállunk fölött próbálják kifigyelni, hogy vajon mire készülünk. Minden egyes ütést mérnek, elemeznek, hogy így készüljenek föl ellenünk, legyen szó most Alcarazról, vagy bárki másról."

A 20 éves spanyol csodagyerek, aki jelenleg is vezeti a világranglistát, nem cáfolta, hogy édesapja "valószínűleg" felvette Djokovic edzését. De szerinte ezt egyáltalán nem azért tette, hogy így szerezzenek előnyt az esetleges döntőre.

"Édesapám imádja a teniszt. Szerintem délelőtt 11-től este 10-ig kint van a pályákon, nézi a meccseket, az edzéseket, legyen bárki a pályán. Djokovicot pedig élőben látni... hát, igen, valószínű, hogy felvette az edzését. De egyébként is rengeteg felvételem van Djokovicról mindenféle videómegosztókon, szóval ez a felvétel aligha jelent előnyt" - mondta a spanyol, aki rendszerint azonos pályán tartotta az edzéseit Djokoviccsal, azaz maga is láthatta a szerb gyakorlásait.

Pénteken délután az elődöntőkben előbb Djokovic verte három játszmában (6:3, 6:4, 7:6) az olasz Jannik Sinnert, majd Alcaraz intézte el a vártnál sokkal simább meccsen három 6:3-as játszmában Danyiil Medvegyevet. A férfi egyes döntőjét magyar idő szerint vasárnap 15 órától rendezik Wimbledonban.