Vágólapra másolva!
Az egykori klasszis orosz műkorcsolyázó, az összes végtagján amputált Roman Kosztomarov egyre jobb formában van. A 2006-os jégtánc olimpiai bajnokának hétvégén újra kórházba kell mennie, de szerencsére nincs baj, csak arról van szó, hogy fel kell próbánia a kézprotéziseket - írja az iz.ru.

Ha a protézisek illeszkednek, és nincs szükség beállításra, akkor fennhagyják őket" - mondta.

Korábban Kosztomarov videót is tett közzé, amelyen már szobabiciklizik. A sportoló megjegyezte, hogy egy speciális szimulátorral dolgozik, „mint egy nő a szülés után". Szerinte nem egyszerűek ezek a foglalkozások.

Roman Kosztomarov egyre jobban van Forrás: onstagram.com/romankostomarovkrs/

Kosztomarov még 2023. január 10-én került kórházba. Bal oldali tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amely egyes jelentések szerint kétoldalúvá vált. Ezt követően több hírforrás is arról számolt be, hogy az agya, a veséje és a mája is károsodott. A kialakult üszkösödések miatt minden végtagján kellett amputációt végrehajtani. Március közepén lekapcsolták a lélegeztetőgépről és magához tért, ám a poszttraumás stressz szindróma jelei mutatkoztak rajta, ráadásul elkékült a bal keze is, ami a vérmérgezés jele, és ami miatt szükség volt nemrég egy újabb műtétre. Ezt követően szerencsére a felépülés útjára lépett, nemrég protéziseket szereltek fel a lábára.