Buzsáki Virág újabb világkupatapasztalatokat gyűjtött

BUZSÁKI Virág Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY akció FOTÓ FOTÓTÉMA
Krynica-Zdroj, 2023. június 25. Buzsáki Virág a női hegyikerékpár terepversenyén a krakkói központú Európa Játékokon Krynica-Zdrojban 2023. június 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az észak-olaszországi Trentino tartományban lévő Val di Sole adott otthont a hegyikerékpáros világkupasorozat negyedik állomásának, ahol négy magyar versenyző állt rajthoz, köztük Buzsáki Virág is.

A 2024-es párizsi olimpián való szereplést célba vevő Buzsáki mellett Bokros Csenge (WU23), Horváth Áron Mihály (U23) és Palumby Zsombor (férfi elit) harcolt a mezőnyben.

A program a Short Track futamokkal kezdődött, ahol a női elit mezuőnybeen Buzsáki Virág (jb Brunex Superior Factory Racing) is rajthoz állt. A győzelmet végül az osztrák Laura Stigger (Specialized Factory Racing) szerezte meg, a magyar versenyző pedig 1 perc 11 másodperces hátránnyal 31. helyen ért célba.

"Tökéletes hétvége volt számomra, hogy érezzem, nagyon sokat kell még tanulnom" - írta közösségi oldalán Buzsáki, aki nem mulasztotta el, hogy gratuláljon csapattársának, a svájci bajnok, Ramona Franchininek.

Ami az olimpiai távú cross country futamokat illeti, azokat itt is a szokásos 4,1 kilométeres, nagyjából 200 méter szintkülönbséget rejtő körpályán rendezték. A 70 fős mezőnyben a friss Európa-bajnok, valamint vb-arany és -ezüstérmes holland klasszis, Puck Pieterse győzött, míg Buzsáki Virág 7:31 perc hátránnyal az előkelő 28. helyen végzett, amivel 50 nagyon fontos ranglistapontot gyűjtött.