Vágólapra másolva!
Kovács Ferenc Soma nem csak válogatott atléta, hanem tanulmányait tekintve is a legjobbak közé tartozik. Korosztályos országos csúcstartó idén érettségizett, de már a hivatalos jelentkezési határidő előtt felvételt nyert a világ egyik legjobb egyetemére, a Harvardra.

Nem elég, hogy kitűnőre érettségizett a budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban, felsőfokú nyelvvizsgát tett angolból és németből, valamint négy alkalommal nyerte el Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. A fiatal atlétika a HírTV-nek adott interjújában mesélt a Harvardra vezető útról, ahová teljes ösztöndíjat kapott.

"Esszéket kellett írni, tanári ajánlásokat kellett elküldeni, majd mindezek után elhelyezési teszteket kellett kitölteni, amelyek alapján kurzusba soroltak. Mindezek mellett pedig egy szép pályafutást is fel kellett mutatni, jó időkkel, mert különben nem érdeklődtek volna. Szóval nagyjából azt mondanám, 50-50 százalékban dominált a tanulmányi eredményem, illetve a sporteredményem" – mondta a közép- és hosszútávfutó.

A fiatal atléta idén már két korosztályos nemzeti rekordot futott, nyáron szintén sűrű program vár rá, míg szeptember elkezdődik a tanév a Harvardon.

- jelentette ki Kovács.

A junior Európa-bajnokság augusztus 7-én kezdődik Izraelben, Kovács Ferenc Soma a napokban egy felnőtt magyar bajnoki ezüstéremmel hangolt a megmérettetésre.