Az oxigénpalack nélkül mászó Varga Csaba elérte a Himalája egyik legmagasabb csúcsát

VARGA Csaba
A Kalifa Alpin Csapat által közreadott képen Varga Csaba, a csapat erdélyi magyar hegymászója a kínai-pakisztáni határon, a Himalájában, a 8080 méteres Hidden Peak (Gasherbrum 1) csúcsán
Vágólapra másolva!
A hegymászó Varga Csaba, aki oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül indult el a csúcstámadásra, elérte a Himalája egyik legmagasabb csúcsát.

A Hazajáró Facebook-oldalán azt írják, hogy Varga Csaba helyi idő szerint 15.00-kor (magyar idő szerint 12.00) körül ért fel a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, 8126 méterre. Jelenleg a 3-as tábor felé ereszkedik.

A bejegyzésben hangsúlyozzák, hogy csúcs még csak félút, továbbra is imádkozni kell a nagyváradi hegymászó biztonságos ereszkedéséért.

Varga Csaba elérte a Himalája egyik legmagasabb csúcsát Forrás: MTI/Kalifa Alpin Csapat

Ahogy azt korábban megírtuk, Varga Csaba szombaton indult a 8125 méter magasan fekvő Nanga Parbat hegycsúcsra. A nagyváradi hegymászó oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül kísérli meghódítani a pakisztáni Himalája hegycsoportban található Nanga Parbatot, amely a világ 9. legmagasabb hegycsúcsa.

Varga Csaba a ma élő, a legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt ilyet mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

A hegymászó célja, hogy a Nanga Parbat csúcsán meglobogtassa a Nagyvárad feliratú magyar zászlót és megemlékezzen az idén 150 éves Magyarországi Kárpát Egyesületről.