Vágólapra másolva!
Szerda délben, egy cseh kórházban meghalt a hétvégi versenyén balesetet szenvedő Szvoboda Bence. A motokrosszversenyző nagyanyja szerint az unokája  - ahogy korábban minden balesete után - most is talpra állt volna, ha a többi versenyző nem megy át a testén.

Azonnal Csehországba utazott Szvoboda Bence édesanyja, amint értesült fia balesetéről. A sikeres motokrosszos esését az édesapja végignézte, ahogy azt is, hogy több versenyző is átmegy a gyereke testén.

Bence anyai nagyanyja összetörten nyilatkozott a tragédiáról. "Bence 4-5 évesen kapta az első kismotorját, és 9 esztendősen már versenyzett. A pályafutása során többször is balesetet szenvedett, de sosem merült fel, hogy felhagyjon a versenyzéssel. Szinte mindegyik csontját eltörte, és volt hogy helikopterrel szállították kórházba, amikor a tüdeje megereszkedett. Mindig talpra állt, ám most nem sikerült. Megjegyzem,

– gondolkodott hangosan Irénke.

Szvoboda Bence Forrás: HTS Team

A családban nem ez az első tragédia

"A fiam 27 évesen meghalt balesetben. Ő nem gyorsasági motorversenyző volt, de tízszeres magyar ralikrossz bajnok lett a máriapócsi egyesületnél" – zokogott Bence nagyanyja, és hozzátette, a fiú édesapja képtelen volt feldolgozni a tragédiát, és másfél évvel később ő is meghalt - írja a Ripost.

"A szervezete még küzd az életben maradásért" - Szvoboda Bence családja közleményt adott kihttp://www.life.hu/hirek/20230612-a-szervezete-meg-kuzd-az-eletben-maradasert-szvoda-bence-csaladja-kozlemenyt-adott-ki.html