Botrányos magyarázkodás: ezért zárták ki a Grand Slam-győztes teniszezőt - videó

tennis Horizontal
Japan's Miyu Kato (R) and Germany's Tim Puetz (L) celebrate after a point to Canada's Bianca Andreescu and New-Zealand's Michael Venus during their mixed doubles final match on day twelve of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on June 8, 2023. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy pontosan miért léptették le a Miju Kato, Aldila Sutjiadi női párost a francia nyílt teniszbajnokságon azok után, hogy Kato véletlenül fejbe találta egy labdával az egyik labdaszedőt.

A Sara Sorribes Tormo, Marie Buzkova (spanyol, cseh) páros azok után jutott tovább, hogy a második játszmában a szetthátrányban lévő Katóék 3-1-es vezetésénél a japán teniszező a gém végén úgy ütötte át a labdát a túloldalra, hogy azzal eltalálta egy labdaszedő lány fejének hátulját.

A mérkőzésvezető először figyelmeztetésben részesítette az ázsiai párost, ám

miután Bouzkováék jelezték neki, hogy a labdaszedő továbbra is sír, a székbíró odahívta a felettesét, majd rövid tanácskozás után bejelentette, hogy kizárja a japán-indonéz kettőst.

Emellett a kizárás miatt Katóékat megfosztották az addig megszerzett ranglistapontjaiktól, és a mintegy 21 500 eurónyi pénzdíjról is.

Kato bánatában azonnal hazarepült volna Japánba, ám nem tudott repülőre szállni, így Franciaországban maradt, ahol később találkozott az általa eltalált labdaszedővel is. A maradást pedig valószínűleg amiatt sem bánta meg, mert később

a vegyes párost Tim Pütz olalán meg tudta nyerni a Roland Garroson,

így nem maradt párizsi Grand Slam-győzelem nélkül.

A torna után azonban Kato egy interjúban elárulta, hogy pontosan mi is történt a női páros nyolcaddöntője során – vette észre az Eurosport.

„A supervisor és a székbíró is odajött hozzám a mérkőzés után. Azt mondták,

– árulta el Kato. – Azt is elmagyarázták, hogy

így viszont nem volt más lehetőség, mint a leléptetés."